[wpml_language_selector_widget]
El tiempo - Tutiempo.net

11. Stadsroute

11. Stadsroute

De stadsroute van Algarinejo nodigt u uit voor een rondleiding langs enkele interessante elementen en monumenten van de oude stad van Algarinejo. Tijdens een bezoek aan de Castiliaanse wijk en de Andalusische wijk kunt u meer te weten komen over de populaire architectuur en de geschiedenis van de stad.

Het is een route voor toeristisch gebruik. Het is een rondleiding door enkele straten van het oude centrum van Algarinejo. Doorgaande geplaveide straten, in twee verschillende units:

Aan de ene kant het bovenste deel van de stad, het vlakste, dat overeenkomt met de Castiliaanse wijk (oude stad gevormd tussen de 15e en 18e eeuw).

Aan de andere kant is het lagere middengedeelte van de stad steiler, wat overeenkomt met de Andalusische wijk Algarinejo (een oude stad gevormd tijdens de Middeleeuwen onder islamitische heerschappij).

Deze route probeert de bezoeker een algemeen beeld te geven van de historische loop van Algarinejo door de meest bijzondere gebouwen van het historische centrum van de stad en door zijn stedelijke structuur, duidelijk gedifferentieerd in 2 buurten, de Castiliaanse en de Andalusische.

Via de route ontdekt de bezoeker de hoekjes van de stad die de raison d’être van Algarinejo hebben gemarkeerd en die worden weerspiegeld in de architectuur, een populaire functionele architectuur. Deze architectuur die van religieus naar vorstelijk gaat, van het gebruik van de rivieren (zo belangrijk in het verleden van de stad), architectuur die het feestelijke, het agrarische en de aanpassing aan de omgeving weerspiegelt. Daarnaast komt de route langs het interpretatiecentrum.

Kortom, een wandeling door de levende, voorbije geschiedenis, die ons heden markeerde en de fundamenten van de toekomst van de stad verstevigde. Een stadswandeling, die in verschillende hoeken de reiziger uitnodigt om verder te duiken, in de natuurlijke omgeving rond Algarinejo, of om te genieten van enkele van de meest diepgewortelde festivals en tradities.

 

Interessante punten

1 Ceniha-stap

2 de fabriek

3 Waterroute

4 Cantera Street Altaar

5 VVV-kantoor La Cueva Interpretatiecentrum

6 Middeleeuwse muur en grotten

7 De koralen

8 Andalusische wijk

9 Middeleeuwse ingang en Corralón de San Antonio

10 Llanet-fontein

11 De vier hoeken

12 Castiliaanse wijk

13 De vier hoeken

14 Oude gevangenis en pakhuis

15 Pesquera groene gang

Plein 16 van Spanje

Oud stadhuis 17

18 Route van de molens en beekjes

19 Kerk van Santa Maria La Mayor

20 Altaren van de Bloemenstraat

stedelijk altaar

 

Video

Galería

Contacto

Ubicación