[wpml_language_selector_widget]
El tiempo - Tutiempo.net

12a. Routes door de Fuentes de Cesna-woestijn: PADEN

12a. Routes door de Fuentes de Cesna-woestijn: PADEN

Een kilometer van de stad Fuentes de Cesna ligt de Fuentes de Cesna-woestijn, bekend als Fuentes Viejas. Oude stad gelegen onder de oevers van de lange Tajo de las Cuevas en met uitzicht op het stuwmeer van Iznájar. Je kunt nog steeds de overblijfselen zien van de huizen die werden verlaten na de instortingen van 1940 en 1963.

Verschillende paden lopen door de hoeken met een overvloed aan vegetatie en water. en ze laten de bezoeker zich voorstellen hoe het leven was in de stad, vandaag de dag onbewoond en in puin. Binnen het verlaten gebied vinden we verschillende paden die er doorheen lopen en via bewegwijzering worden geïnterpreteerd. Evenals 2 tuinhuisjes.

ENMEDIO BRONPAD

Het begint in de kerk en leidt ons naar de waterbron genaamd Fuente de Enmedio, een oude wasserette voor de inwoners van de stad, waar een picknickplaats is, en de route is als een film, aangezien de vijgenbomen en de vegetatie maakte het tot een pittoresk gebied.

HET TRAILPAD

de langste met een lengte van ongeveer 1 km.
Dit pad loopt langs het oude pad dat de bewoners namen om van het centrum van de stad naar de Barrio de la Erilla te verhuizen, de wijk die het verst van het centrum verwijderd is.
Je vindt er de rest van de huizen en enkele grotten die dienden als toevluchtsoord voor de herders en hun dieren.

HOGE BUURT PAD

Dit pad loopt vanaf het plein waar de Plaza Fountain staat tot aan de kerk. In dit gebied stonden belangrijke gebouwen zoals het postkantoor, de tabakswinkel van de stad en de scholen. Dit pad eindigt op het plein waar de restanten van de kerk staan.

Video

Galería

Contacto

Ubicación