[wpml_language_selector_widget]
El tiempo - Tutiempo.net

14. Pad van Barmhartigheid

14. Pad van Barmhartigheid

De route “Camino de la Piedad”, in zijn deel van Algarinejo, is een lineaire route die begint in de Carril del Salto, op de kruising van deze met de snelweg GR-5400, ongeveer zestig meter naar het noorden van de brug van deze snelweg met de Arroyo de la Viña (naast de gemeente Zagra). Vanaf deze plaats gaat de route over een onverharde weg, die in zeer goede staat verkeert, in zuidwestelijke richting, parallel aan de Arroyo de la Viña.

Ongeveer 400 meter vanaf het begin wordt de Arroyo de la Viña vanuit het zuidoosten vergezeld door de Arroyo de Zagra, waardoor de naam verandert van deze plaats, die nu Arroyo Blanquillo heet. De route gaat verder naar het noorden van de loop van de beek parallel. Op ongeveer 900 meter van de start vinden we de Cortijo del Salto, die we achter ons laten en het pad vervolgen. 400 meter na dit pand is er een kruispunt, waar het pad dat wordt afgelegd naar het zuiden gaat, de Blanquillo-stroom oversteekt en richting het land van Loja gaat. De route draait naar het noorden om de Pesquera-rivier te zoeken.

Het is precies ongeveer 1300 meter vanaf het begin van de route, waar het pad naar het noorden draait, de plaats waar het uitkijkpunt Cerradura zich bevindt, vanwaar we een prachtig panoramisch uitzicht kunnen aanschouwen op de staart van het Iznájar-stuwmeer en de sluis van de Pesquera-rivier .

Powered by Wikiloc

De rivier moet worden doorwaadt. Eenmaal doorwaadbaar loopt de route langs een pad van ongeveer een meter breed. De grens van de noordelijke rand van het Iznájar-stuwmeer wordt afgelegd. Hoewel in de zomer of in periodes van droogte de wateren van het moeras hier niet komen. Ga dan verder in zuidwestelijke richting tot u de Cerradura-kloof of de Morrón-kloof oversteekt, vanwaar de route begint te stijgen en van richting verandert naar het oosten.

In dit eerste deel, in de eerste 400 meter, vinden we steile hellingen die in sommige delen oplopen tot 30%. Op dit moment vindt er een belangrijke landschapsverandering plaats, waarbij de oevervegetatie wordt verlaten om de olijfgaarden in te gaan. Na het betreden van het door dit gewas gedomineerde gebied, zakt de helling en verandert ook het type wegdek, en keert terug naar een onverharde weg die in zeer goede staat verkeert.

De route gaat verder in oostelijke richting en wint geleidelijk aan hoogte. Zodra u de linkeroever van het ravijn van Fresnedilla bereikt, verandert het pad weer van richting, nu in noordelijke richting op zoek naar het archeologische complex Villavieja, dat nog steeds ten oosten van de route ligt. Het wordt aanbevolen om het te bezoeken. We gaan verder naar het noorden over een onverharde weg, hoewel de eerste driehonderd meter gebetonneerd zijn, richting de stad Fuentes de Cesna. Voordat we dit doel bereiken, passeren we de Molino de Lopera-molen, die in het oosten ligt. 800 meter na de molen komen we op het hoogste punt van de route. We gaan door totdat we het stedelijke centrum van Fuentes de Cesna binnengaan, naast de begraafplaats, dit is het moment waarop we de richting van het pad veranderen om naar het zuidwesten te gaan.

Zachtjes afdalen tot we het onbewoonde gebied van Fuentes de Cesna bereiken. We doorkruisen de prachtige overblijfselen van het onbewoonde gebied van Fuentes de Cesna en gaan naar het westen, waarbij we heel langzaam hoogte winnen tot we het uitkijkpunt Erillas bereiken. Vanaf hier veranderen we van richting richting het noordwesten op zoek naar de grens van de gemeente Algarinejo met die van Iznájar. Punt waar dit deel van de Camino de la Piedad eindigt door de gemeente Algarinejo.

Video

Galería

Contacto

Ubicación