[wpml_language_selector_widget]
El tiempo - Tutiempo.net

3. Route van de molens en beekjes

3. Route van de molens en beekjes

Deze route biedt verschillende alternatieven langs het hele traject van “Arroyo Morales”. Het begint in de eerste plaats vanuit het stedelijk gebied van Algarinejo, in de richting van de “Molinos del Arrabal”. Voordat we de rivier voor de eerste keer oversteken, komen we een rustplaats tegen en een splitsing in de route richting de rechteroever (Route C) die leidt naar een andere rustplaats in het midden van de route.

Vanaf “Los Molinos” begint ook een tweede alternatief pad (Route B) links parallel aan een sloot of sloot, die ook eindigt bij de vorige rustplaats. Als we vanaf hier verder gaan, doorkruisen we het gebied genaamd “Las Calderas”, om weer twee takken te vinden: een deel (Route D) dat richting de “Nacimiento de las Llanadas” gaat en het andere (Route E) dat de boerderij doorkruist met dezelfde naam en een Romantische Tuin achter het gebouw. Beide opties eindigen op de N-321.
Vanuit deze enclave is er toegang tot het stedelijk gebied van Algarinejo, het pad van Las Calderas, dat naar het Algarinejo-plein zelf leidt.

Milieu
Een kalkstenen omgeving die 40 miljoen jaar geleden is ontstaan, heeft de abrupte opsluiting mogelijk gemaakt van verschillende stromen die samenkomen in een hoofdkanaal genaamd “Arroyo Morales”, een rivier die Algarinejo zelf bereikt.
De opeenvolging van talloze bronnen van kristalhelder water zorgt voor een grote milieukwaliteit en diversiteit, met grote poelen en watervallen die het mogelijk maken om te zwemmen en te recreëren in een gebied met aanzienlijke massa’s inheems galerijbos (zwarte en witte populier, wilg, walnoot, iepen, enz. ).
Merk op dat de “Nacimiento Fuente de Las Llanadas” en de “Pozas de las Calderas” de belangrijkste ontsluitingen en stromen in de gemeente zijn.

Aanwezigheid van een rijke en diverse fauna: Waterslang, Ladderslang, Bastaardslang, Pad, Kikker, Groenling, Nachtegaal, Oehoe. Darttail, Roodbaars, Dipper, Kwikstaart, Marter, Weasel, Genet, Mongoose en vissen zoals de Vogue, de Gypsy Barb, de Tusk, de Rainbow Trout, evenals de buitenaardse Amerikaanse krab.

cultureel
Het historische gebruik van water in “Arroyo Los Morales” dateert uit het 3e millennium, hoewel er sinds de Romeinse en vooral Andalusische tijd een ruimte van grote natuurlijke kwaliteit en complexiteit is gevormd die tot op de dag van vandaag voortduurt. Het moslimtijdperk vormde het huidige agrarische landschap van sloten en boomgaarden die groenten en fruit voortbrachten die in de regionale omgeving zeer gewaardeerd werden.
Emmermolens aangedreven door de impuls van water, sloten die plaatselijk “Caces” worden genoemd, boomgaarden die zijn ontwikkeld op terrassen van Andalusische oorsprong, volmolens voor de vervaardiging van stoffen en wollen stoffen van het overvloedige vee in het gebied, bruggen en fabriekscomplexen of dammen. op de route als getuigeniselementen uit het verleden.
De “Complejo Hidroeléctrico de Nueva España” en de “Complejo Fabril de Las Llanadas” zijn van groot belang om meer te weten te komen over de meest moderne toepassingen van water. De productie van olie in molens, de extractie van pulp en de productie van meel waren activiteiten ontwikkeld in “Las Llanadas”, een van de best bewaarde 17e-eeuwse haciënda’s in Algarinejo, in de buurt waarvan een romantische tuin uit de 19e eeuw is. en een unieke waterval.

Video

Galería

Contacto

Ubicación