[wpml_language_selector_widget]
El tiempo - Tutiempo.net

Hermitage van de Heilige Christus van Golgotha

Hermitage van de Heilige Christus van Golgotha

De hermitage werd in 1730 gebouwd bovenop een heuvel met olijfbomen. Op deze plaats was het laatste station van een kruisweg die begon bij de parochiekerk en zijn 13 stations rond de rand van de stad verdeelde tot aan het heiligdom. Binnenin hangt een schilderij van het Heilig Graf, dat overeenkomt met het laatste station van de Via Crucis, en dat zeer wordt vereerd omdat het wonderbaarlijk is onder de inwoners van Algarinejo.
De hermitage heeft een brede entreeportiek, een middenbeuk en kleine koepels aan de zijkanten, waar onder andere het beeld te zien is van San Isidro Labrador, zeer geliefd in de stad en die elke 15 mei schittert in een drukke pelgrimstocht.

Omdat het gebouw in puin lag, werd het in 1929 herbouwd dankzij de schenking van de illustere zoon van deze stad, generaal Don Felipe Sánchez de la Cuesta y Navarro en zijn vrouw Doña Aurora, dochter van commandant Don Pedro Gutiérrez de Castañeda y Caro en Doña María del Araceli Tallón Cáliz. Ze maakten de reconstructie van het gebouw op eigen kosten, als een offer ter nagedachtenis aan hun dochter María del Carmen, die kort daarvoor op jonge leeftijd stierf.

Interieur van de kluis.
Hermitage gevel

Video

Galería

Contacto

Ubicación