[wpml_language_selector_widget]
El tiempo - Tutiempo.net

MOLINO LA RATONERA landelijke accommodatie

MOLINO LA RATONERA landelijke accommodatie

VTAR/GR/0681

Ons unieke en charmante privélandgoed beschikt over twee watermolens, een 16e-eeuwse molentoren en een 6 meter hoge waterval, gelegen in een weelderige riviervallei. Gelegen in het noordwesten van de provincie Granada, in het hart van het landelijke binnenland van Andalusië. Naast de rivier en de waterval staat de oude watermolen uit 1894, hier bevinden zich de bar, de receptie en onze privé accommodatie.

Er zijn ook zes onafhankelijke accommodaties op het terrein, allemaal gerestaureerd met aandacht voor detail, liefde en zorg. De Andalusische charme is door het hele gebouw bewaard gebleven en elke woning heeft zijn eigen privé buitenruimte. Aan de voorzijde van het pand ligt het niervormige ecologische zwembad met terras en ligstoelen. In de benedenwatermolen vind je een bibliotheek en een gymzaal.

Binnen handbereik van Granada, Malaga, Sevilla en Cordoba, biedt de landelijke locatie een toevluchtsoord voor dieren in het wild en een uitstekende omgeving om te wandelen of vogels te spotten. Ondanks de rust en isolatie is het de perfecte vakantieplek, omdat het goed verbonden is met de meest populaire steden in Andalusië en met de populaire steden Iznajar, Algarinejo en Zagra.
De begane grond van het Casa del Molino herbergt gerestaureerde molenmachines en heeft een eigen bar voor onze gasten. Buiten het Casa del Molino is er een groot betegeld terras en aan één kant is de originele molenboog met daarin het gerestaureerde molenrad. Deze patio wordt overschaduwd door twee volgroeide wijnranken en hier vindt u een terras met een ingebouwde barbecue.

We hebben in totaal 6 huurwoningen met in totaal 12 slaapkamers – elk met zijn eigen privé buitenruimte:
De Cortijo (het huis van de oorspronkelijke eigenaar van de molen), bevindt zich tegenover het molenhuis en heeft 4 slaapkamers, geschikt voor 8 personen.
La Palomera is een geheel gelijkvloers huis met 2 slaapkamers voor 4 personen en is aangepast voor gebruik door mensen met een beperking.
La Panadería is een ruim appartement met verhoogd uitzicht op de waterval. Het heeft 2 slaapkamers en 2 badkamers en is geschikt voor 4 personen.

El Granero is een comfortabel appartement met een overdekt en schaduwrijk terras, ideaal voor midzomer. Het heeft 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen.
De keuken heeft 1 slaapkamer en 2 slaapplaatsen. Het is verdeeld over 2 verdiepingen, met de woonkamer/keuken/eetkamer op de eerste verdieping.
La Casita is een ruime studio met aparte badkamer en keuken, geschikt voor 2 personen.

Zwembad: niervormig zwembad van 13m x 5m met een waterdesinfectiesysteem met laag chloor- en ultraviolet licht, ligstoelen en een aangenaam schaduwrijk gedeelte.
Eigendom: Oppervlakte van ruim 12.000 vierkante meter.
Naast de molen ligt een 100 meter lang stuk land aan de rivieroever met hangmatten in de schaduw van wilgen en vijgenbomen, ideaal om vogels te spotten.
Een groot deel van het landgoed bestaat uit steeneikenbos en is als zodanig een toevluchtsoord voor dieren in het wild en een verscheidenheid aan vogels.

Er is breedband internet en WIFI in alle huizen.
Het water komt uit onze eigen bron en er is in elk huis gezuiverd drinkwater.
De molen is bereikbaar via een nieuw geasfalteerde weg vanuit de dichtstbijzijnde stad, Zagra, op ongeveer 3 kilometer afstand. De molen ligt op slechts 30 minuten van de dichtstbijzijnde grote stad, Loja, en van de snelweg A92. In Loja vindt u alle winkels en diensten die u nodig heeft.
Lokale voorzieningen: Zagra heeft bars en restaurants, een uitstekende kleine supermarkt, banken met geldautomaten. Verder zijn er dagelijkse medische diensten, een tandarts en diverse winkels. In de zomer zijn het grote openbare zwembad en het restaurant geopend en een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking.

BEKIJK DE VIDEO

Video

Galería

Contacto

Ubicación