[wpml_language_selector_widget]
El tiempo - Tutiempo.net

Passage en middeleeuwse huizen

Passage en middeleeuwse huizen

Passage

Een uniek element van dit archeologische complex is het bestaan ​​van een in de rots uitgehouwen pad dat het rotsachtige platform van Villavieja verbindt met de voet van Los Tajos. Deze pas bevindt zich in het hoogste gedeelte van de putten, binnen de muur en maakt communicatie mogelijk met een reeks bestaande middeleeuwse woningen in de grotten aan de voet van de rots. De oorsprong van deze constructie is onbekend, aangezien sommige van de genoemde holtes prehistorisch materiaal bevatten. Maar het werd ongetwijfeld in de Middeleeuwen gebruikt, vanwege het feit dat bepaalde delen van de route muren met kalkmortel hebben, vergelijkbaar met de opmerkelijke grotwoningen waarmee het verband moet houden.

De pas is momenteel wazig door de erosie van de rots, maar met behulp van touwen en klimuitrusting is het mogelijk, omdat het anders erg gevaarlijk zou zijn.

middeleeuwse woning

middeleeuwse woning

Er is een hele reeks overblijfselen van middeleeuwse constructies aan de voet van de rotsachtige klif. Het zijn grotwoningen met daarop aangepaste architectonische constructies, waaronder een stortbak voor wateropslag.

De constructie van deze woningen onderscheidt zich van de prehistorische onder andere door het gebruik van kalkmortels.

oorsprong : https://www.villaviejaprehistorica.com/

Video

Galería

Contacto

Ubicación