[wpml_language_selector_widget]
El tiempo - Tutiempo.net

Sitegeschiedenis

Sitegeschiedenis

Eerste luchtfoto van Villavieja, in 1956. Villavieja is een prehistorisch stadje gelegen in de gelijknamige put, vlakbij de stad Fuentes de Cesna, in de gemeente Algarinejo (Granada, Spanje).

Villavieja is herkenbaar aan de muur, die de meest toegankelijke kant van het uiteinde van het plateau waar het ligt, begrensd door de klif, omsluit. Deze muurconstructie was bekend bij de inwoners van de nabijgelegen stad, hoewel het niet bekend was wanneer en door wie deze werd gebouwd.

luchtfoto van Villavieja

De belangstelling voor de inwoners van Algarinejo heeft het mogelijk gemaakt om in 2012 met archeologische interventies te beginnen om het raadsel van Villavieja op te helderen en de plaats te identificeren als een versterkte citadel van ongeveer 4.500 jaar oud.

Kortom, Villavieja kan vandaag de dag worden beschouwd als een archeologische referentie voor de identiteit van de Fuenteños/as y van Algarinejo, maar ook als een uitzonderlijk erfgoedcomplex van de provincie Granada en de Europese prehistorie. De relevantie ervan wordt benadrukt omdat het de enige prehistorische nederzetting in Granada is met muurstructuren die duidelijk vanuit de lucht waarneembaar zijn.

Font: https://www.villaviejaprehistorica.com/

Video

Galería

Contacto

Ubicación