[wpml_language_selector_widget]
El tiempo - Tutiempo.net

toren vanPesquera

toren vanPesquera

Pesquera Castle, ook wel Torre of Fortín de Pesquera genoemd, is een verdedigingscomplex gelegen op een rots die opvalt op de rechteroever van de Pesquera-rivier, een zijrivier van de Genil-rivier. Het is bereikbaar via de weg die het dorp Fuentes de Cesna verbindt met de gemeente Zagra. Net als de Turrush-toren ligt het kasteel van Pesquera daarom in een vallei. Het zijn de enige forten in de provincie die niet op hoge, ontoegankelijke voorgebergten liggen. Dit kasteel, dat deel uitmaakte van een rozenkrans van torens, verdedigde de vallei van de Pesquera-rivier en de boerenbevolking die leefde van het cultiveren van de omliggende vruchtbare weiden. Het strategische belang ervan nam toe onder het bewind van Nasrid, waarin het land van Algarinejo de grens werd met het christelijke koninkrijk.

De tweede bouwfase van dit fort is uit de Nasrid-periode, mogelijk een kleine versterkte boerderij die een productieve ruimte organiseert door een sloot, landbouwgrond en een graanmolen (de Pesquera-molen of Pies de Trapo). Het oude kalifaatfort werd op deze manier in het begin van de 14e eeuw versterkt met een cilindrische gemetselde toren of uitkijktoren met grind en striemen, en de constructie van een tweede ommuurde linie. Dit bleef zo ​​tot in de 15e eeuw, toen het fort, na voortdurende invallen en periodieke aanvallen, werd bezet door de Castiliaanse veroveraars. Jaren later, na de oprichting van het Markiezaat van Algarinejo, verliest het kasteel van Pesquera zijn functionaliteit en wordt het tot op de dag van vandaag verlaten.

Wat zijn huidige kenmerken betreft, heeft het een grote halfronde toren, in het verhoogde deel, gemaakt van grindmetselwerk. Elke lade meet 40 cm. van de ene grindweg naar de andere. Houd enkele banden in het gips tot aan de onderste helft. Er zijn ook ingebedde stenen. De banden zijn het best te zien aan de zuidkant. Daarop rust nog een rechthoekige toren, ook gemaakt van metselwerk met grindverdugadas. In het metselwerk zijn resten van tegels en baksteen aanwezig. Het heeft ashlars in de hoeken. Deze toren, die binnenin een gewelfde kamer laat zien, sluit aan op de muur tot hij de zuidwestelijke hoek bereikt, waar nog een toren is die meer op een stuk muur lijkt.

Het kasteel van Pesquera, uitgeroepen tot bezit van cultureel belang, verschijnt in het beroemde gedicht van de Artesón als een betoverde plek: “Er is een mooie prinses en degene die haar teleurstelt, zal eerst haar minnaar zijn en dan haar vrouw. Ze hebben het verschillende keren geprobeerd en niemand is erin geslaagd, omdat niemand aan de noodzakelijke voorwaarden heeft voldaan. Hij moet een openhartige jongeman zijn, wie verliefd is op verlegen, moge hij nooit woedend worden en zijn gelaat bleek worden.

Video

Galería

Contacto

Ubicación